woensdag 14 maart 2012

Nog eentje dan! (Nederlands)

Deze zonnevlek AR1429 (Perpetual Party) had ons adieu gezegd...wegdraaiend naar de andere kant van de zon na een week van vlammen..spaceweather.com had het over een de terugkeer van de rust...tot plotseling, gisteravond 18.41 onze tijd (1741 GMT) de vlek besloot en nog een laatste ronde uit te gooien, weer bijna een X-flare, one for the road!
Dank je wel bijzondere vlek...het was een spetterend feest!Gister vroegen een paar lieve vrienden me hoe de energie te gebruiken en niet tegen te gaan, hoe ervan te profiteren en geen last van te hebben.
En zoals altijd als het over energie gaat, is dat moeilijk onder woorden te brengen, en toen kwam deze analogie in me op;
Stel je zit onder een stromende kraan. Na een tijdje wordt dat vervelend ..toch? Je hoofd gaat pijn doen en het water in je ogen is ook geen pretje.
Maar wat gebeurd er als je je hoofd scheef houdt en je het water kunt drinken? Wat als je een beetje kunt verschuiven en de straal kan je pijnlijke nek masseren? En wat als je je realiseert dat water je schoonmaakt en verfrist?
Dus..een kleine verschuiving, verandering van perspectief en deze vervelende situatie wordt er eentje waar je echt profijt hebt!

Hetzelfde geldt voor de zonnevlam energie. Het helpt ons door een proces te gaan, als katalysator.

Want, na een flare ben je echt niet de persoon die je was voor de flare! Maar dat is heel moeilijk te zien, want hoe weet je dat je bewuster bent geworden? Hoe herinner je je dat je niet wist wat je nu weet, als het lijkt alsof je het altijd geweten hebt?
Hoe weet je wat je bent vergeten?Je energie is aanzienlijk veranderd deze week, geloof me. Het ijkt erop dat een heleboel mensen zat zijn van onduidelijkheid. Zat zijn van rondlopen met frustraties.
Moe van het ' doen alsof'. Zoals Jim Self zegt ; '' het wordt steeds moeilijker om te doen alsof je bent wie je niet bent''
Wie we niet zijn...dat lijkt allemaal weg te vallen.

Het is maar goed dat we allemaal door deze verandering heengaan, want dat betekent dat anderen je verandering begrijpen...ze voelen dat het goed is en zuiver.
Maar er zullen altijd mensen zijn die willen vasthouden aan dat wat was...en zij zullen de verandering (nog) niet begrijpen. Ze willen dat je bent wie je altijd leek te zijn.
Dus, conflicten liggen op de loer, vriendschappen worden beëindigd, (familie) banden worden doorgesneden,
Wees je bewust, het is niet persoonlijk bedoeld.
Neem je stappen voorzichtig en bewust. Wees helder, wees zuiver wees liefdevol.
We gaan hier allemaal samen doorheen, dus benader iedereen even zorgvuldig als je zelf benaderd wilt worden.

Fijne dag!
Inge


Een oefening voor hoofdpijn, vermoeidheid, verdriet en boosheid bij flares:

We hebben allemaal een ' energiebuis'  door ons heenlopen, de Anthakarana genaamd (google!) ..als het nodig is, stem je af op dit ' kanaal' ..voel dat het je verbind met de eindeloze energie van het universum en de kern van moeder Aarde. En dan...adem door die buis.
Met elke ademtocht laat je deze buis uitzetten...het is niet vast van vorm...het is vloeibaar..etherisch...en hoe meer je deze kunt laten uitzetten, hoe makkelijker je je pijn kunt hanteren, je verdund het als het ware...veel plezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten