zondag 29 juli 2012

Dag rups! (Nederlands)

Voel je het? Voel je dat je aan het transformeren bent? De rups is definitief verdwenen.

Na een rustige tijd, is de zonnactiviteit weer aan het toenemen...en er beloofd weer een nieuwe golf aan te komen om ons voort te stuwen. Het begon afgelopen dinsdag met een warming up, en vrijdag kregen we de eerste M-flare.
Gister om 2056 UT (22.56 in Nederland) een nog sterkere M- flare, die al in de buurt van een X-flare kwam. Dit komt van een zonnevlek die nog niet eens richting Aarde gedraaid is..dus veelbelovend.

Ik weet dat ik in herhaling val, maar ik kan er niks aan doen, dit is wat er gebeurd. We zijn nog altijd aan het loslaten wat we niet meer nodig hebben, nog steeds aan het vervellen, achterlatend wat we niet zijn...transformerend in de vlinder die we zijn.
Vlinders kunnen niet vliegen als ze ouwe bagage moeten meeslepen.

Jim Self zei recentelijk, dat als je een cocon open zou maken, halverwege het proces van de rups die een vlinder wordt, zit er niet iets in dat op een rups of een vlinder lijkt, of op allebei. Wat je zou aantreffen is vormeloos slijm
En...dat zijn wij dus nu.
We zijn niet meer de rups.
Nog niet de vlinder.

Het was een hele toer om die bekende vorm los te laten. Voor sommigen was het pijnlijk, voor velen was het af en toe echt eng, en voor ons allemaal is het volledig nieuw.
En wederom komt vertrouwen om de hoek kijken. Je zult vertrouwen moeten hebben in de transformatie, in het proces, vertrouw erop dat alles goed is, precies zoals het moet zijn.
(ja, het is de bedoeling dat je vormeloos slijm bent :-)))
Wees een voorbeeld in dat vertrouwen, zodat anderen vertrouwen zien, want veel van ons zijn nog altijd bezig met het loslaten van de vorm van de rups.
Zij hebben nog altijd die pijn, zijn nog altijd bang, zien misschien helemaal niet meer waar ze naartoe moeten.
Wees liefde, wees vertrouwen.

Dus, uit dat vormeloze zal de vlinder die we zijn geboren worden..en dat dringt steeds meer tot ons door.
En natuurlijk, bang voor veranderingen als we zijn..maakt dit ons gespannen en nerveus. Maar het vult ons ook met verwachting en opwinding, en ik stel voor om je daar op te concentreren.
Want het is ook geweldig om jezelf opnieuw uit te vinden!
Sommigen hebben net geliefden verlaten om een nieuw leven te beginnen, anderen beginnen een hele nieuwe carrière, dromen worden werkelijkheid.
We hebben steeds beter in de gaten dat je niet het één of het ander hoeft te kiezen, en zeker niet voor altijd....verandering is goed, is nodig, sterker nog, we zijn de verandering nu!
Verander je eten, verander je ideeën, verander je blik, verander wat je doet, verander je perspectief.
Verander je leefomgeving, verander je gewoonten, verander je stijl, verander je kleding, je haar!
Gewoon dóen! Nu is de tijd om de JIJ te zijn die je altijd al was...diep (verstopt) van binnen naar buiten te laten komen!
Kom buiten spelen!

EnJOY
Inge

11 opmerkingen:

 1. Dank je wel,

  Er was 'al niet veel 'over'..'... nu lijkt bijna alles..(iedereen) weg-gevallen. Het maakt me heel bang. Ik deed het mijn hele leven met minder dan wat voor de meesten een vereiste leek. Ik kon niet goed tegen kennissen. Had geen vast werk of inkomen. Lichamelijk veel 'strijd' .. Vrienden kwamen ..en gingen .. Familie contacten kunnen niet minder dan het nu is ... En ik kan nog meer noemen maar dan begin ik me te schamen .. omdat ik niet aan het gevoel ontkom dat 'het aan mij ligt'... Ik voel me helemaal niet goed .. en ook echt bang dat ik 'het laatste'..'de laatsten'..ook (nog) zal verliezen. Ik denk aan andere dingen .. die ik wil ..doen maar krijg het basale dagelijkse leven amper voor elkaar. Wat me het zwaarst valt is het, feitelijke, 'alleen zijn'.. Ik heb de drang om me hierover veel meer uit te spreken ..maar de drang om mijn mond te houden lijkt minstens even groot. Als ik kon huilen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren voor mijn slaap kwam steeds maar in mij binnen; rups-cocon-vlinder een transformatie. Een natuurlijk proces

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eva, het klinkt alsof je grootste vijand je angst is. Bang zijn om anders te zijn, maakt dat je krampachtig leeft, en dat is een staat van zijn zonder balans...en balans maakt groei makkelijker. Je fietst nu min of meer - ingepakt in een regencape die je bijna onzichtbaar maakt - met de rem erop....en vraagt je af waarom je nergens komt?

  Jij bent PERFECT zoals je bent...precies zoals je bedoeld bent.

  Itsyouinside...prachtig!!!

  xx
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel.

  Ik ben 'anders' en ik ben daar niet bang voor. Wel voor waar het mij bracht. Meer alleen dan ik (soms) aan kan.
  Ik spreek mij sterk en kwetsbaar uit. Toon mij helemaal en echt in wie ik ben en daar ondervind ik geen moeite.
  Mensen, en ik, weten niet beter. Ik wordt ook echt gewaardeerd naast al het wegzetten en ontkennen..
  Zoals mijn leven nu geworden is.. ach ik merk dat schrijven niet helpt .. omdat ik in de paar woorden die ik schreef al een misverstand leek te scheppen. Dag Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eva...wat is dan het verschil tussen wie je bent en waar je bent?
  Er klinkt veel polariteit in je woorden..jammer dat je het niet verder uitlegt...je zou er veel mensen mee kunnen helpen.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eva, je lijkt een strijd te hebben tegen het mens zijn, de belichaming. Er is een angst om het zelf te doen op Aarde omdat er (nog) niemand is die jou gevoel lijkt te begrijpen, of aan te voelen. Het is ontzettend moeilijk om je gevoel onder woorden te brengen als de meeste het nog met hun verstand interpreteren. Je wordt als op een schommel heen en weer geslingerd tussen je zelf en je gedachten. Het natuurlijke en de gecreëerde wereld. Vertrouw en luister naar je innerlijke. Sterkte Eva. Warme groet, Edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjewel Lucas, altijd fijn om te horen!
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dankje Inge. dankje Edwin. Eva

  BeantwoordenVerwijderen