maandag 16 juli 2012

Breek en Bliss weekend (Nederlands)

Wauw....maak je hetzelfde mee als ik? Het voelt als een gezegende tijd, maar er breekt ook heel veel!
Breek los, breek af, breken met elkaar, met gewoonten..en doorbraak!

We zijn los aan het breken van oude patronen, en dat geeft vrijheid, maar natuurlijk ook pijn, want het is echt breken...niets lijk kalm of sereen te gebeuren.
Oude geloofssystemen komen naar de oppervlakte en worden zeer zorgvuldig bekeken en gewogen...als ze ons niet langer dienen in onze groei, dan hoepla, d'r uit met die zooi!
Veranderingen in geloofssystemen kunnen heel diep gaan en onze persoonlijkheid lijkt er zelfs door te veranderen, dat kan vrij plotseling zijn, en kan je overvallen.
De ene dag geloof je ergens in, de volgende dag gooi je dat geloof radicaal de deur uit.
De ene dag sta je ergens volledig achter, de volgende dag kun je je niet meer voorstellen hoe je erachter kon staan.
Wat je de ene dag nog tolereerde ..kun je nu onmogelijk nog ondersteunen.
En het is allemaal oprecht...
Deze inconsistentie is moeilijk voor onszelf...maar mogelijk nog moeilijker - verwarrender - voor de mensen om ons heen.

Natuurlijk kun je je daardoor niet laten tegenhouden, je kunt veranderingen niet tegenhouden...ze zullen zich niet laten tegenhouden en alles slechts vervormen. De energy gáát..of jij dat nou wilt of niet.
Niet omdat die energie een grotere macht is dan jijzelf...die grotere macht ben jij zelf!
De veranderingen hebben we zelf om gevraagd, en het protest komt dan ook niet van onze ziel (I am, hogere zelf, hoger bewustzijn...welk woord je ook maar verkiest) maar van ons ego.
Ons ego is zeer gehecht aan het verhaal van ons leven, en wil dat we kiezen op basis van de ervaring die we hebben opgedaan in dat verhaal. Dat is waar het ego van gemaakt is!
Onze ziel weet dat dat helemaal niet nodig is...dat je het verhaal kunt loslaten. Dat jij niet het product bent van je verhaal..je bent veel groter dan dat.

Als je je dat realiseert, als ervaart dat je veel grootser bent dan je ego...dán komt de bliss (zegening) om de hoek kijken.
Dan weet je dat je je beter kunt laten meevoeren door de stroming
Klinkt misschien wel een beetje als een 'new age' cliché...go with the flow..maar het is wel waar!
Als je het moeilijk vind je te laten meevoeren, ga het dan maar eens lijfelijk doen...ga zwemmen en voel hoe het voelt om met het water mee te bewegen...er niet tegenin te gaan.
Kun je niet gaan zwemmen...doe het dan met dans! Sluit je ogen en wieg...laat de beweging natuurlijk komen.
Dit nummer heeft mij daar wel eens bij geholpen...hopelijk helpt het jou ook..

.
 


Bless you
Wees vrij

Inge

3 opmerkingen:

 1. en weer doe je het haha. "Ons ego is zeer gehecht aan het verhaal van ons leven, en wil dat we kiezen op basis van de ervaring die we hebben opgedaan in dat verhaal. Dat is waar het ego van gemaakt is!
  Onze ziel weet dat dat helemaal niet nodig is...dat je het verhaal kunt loslaten. Dat jij niet het product bent van je verhaal..je bent veel groter dan dat." Dit is zo logisch! Echt een aha moment voor mij! dank je wel! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk haha...zo mooi als de onderlinge verbinding zo duidelijk is he?
  Fijne dag!!!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zal een rede voor zijn dat ik je blog lees. :) jij ook! xx

  BeantwoordenVerwijderen