vrijdag 23 december 2011

Lovejoy, het verhaal van een komeet (Nederlands)

Laat ik je een verhaal vertellen, noem het een kerstverhaal..

Op een dag, nu ongeveer 10 dagen geleden, zagen astronomen een komeet, en ze noemden de komeet Lovejoy.
Lovejoy was behoorlijk groot en het arme ding vloog regelrecht naar de zon.
Omdat de komeet grotendeels van ijs was, verheugden de astronomen op het spektakel dat het zou veroorzaken wanneer de zon het ijs zou verhitten, en de damp zou oplichten als een witte vlam in het felle licht van de zon.
Ze zaten aan hun telescopen gekluisterd om er niets van te hoeven missen!

Dit zou een behoorlijke transformatie worden, niet heel anders dan de transformaties die plaatsvonden op de planeet die aarde heet. Op de aarde vlogen mensen ook door grote veranderingen, een heleboel gedoe verdampte en verbrandde zelf compleet!
Niet alle mensen vonden deze tijd zo makkelijk, mensen voelden zich alleen, waren bang..
Misschien was de komeet ook bang?


Toen, een paar dagen voor het de zon zou raken, zagen de astronomen dat Lovejoy niet alleen was, een kleine komeet vloog met hem mee, zelfde snelheid, zelfde richting, als een kleine beschermengel.
Samen vlogen ze hun lot tegemoet, samen vliegend..zij aan zij.
Tot de dag kwam dat ze langs de zon scheerden..en een felle kristalachtige vlam lichtte op, het was wonderschoon!
De astronomen konden hun ogen er niet van af houden..en zagen...tot hun verrassing en verbazing..dat Lovejoy helemaal niet vernietigd was zoals ze hadden verwacht!! Het was kleiner nu, maar vloog nog steeds!! Weg van de zon! Het had zijn heetste uur doorstaan!!

Dappere dappere Lovejoy...keek zijn grootste bedreiging recht in de ogen, net als de mensen hun grootste angst en uitdagingen aan gingen.
De laatste paar dagen is geen telescoop nodig...we kunnen Lovejoy met ons blote oog zien vanaf de aarde...pefect en magisch.
Ik geloof niet dat iemand het nog heeft gehad over de kleine metgezel...maar ze zeggen dat Lovejoy een dubbele staart heeft..geloof jij in beschermengelen?Love
Joy
Inge
ps ik ben geen astronoom, maar vertel slechts een verhaal, en kan de wetenschappelijke juistheid niet garanderen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten