zondag 11 december 2011

Identiteit..zucht (Nederlands)

Identiteit zit em niet in wat je aantrekt, maar dragen wat bij je identiteit past, passend bij hoe je je voelt, is wel een deel van je identiteit, maar ik zeg je, ik vind dat best moeilijk.
Doordat alle winkels ongeveer hetzelfde verkopen, is de kans dat je precies hetzelfde aantrekt als de buurvrouw behoorlijk groot.
De ouwe hippie, new-wave punk die ik ben (van binnen in iedergeval) wil ik me wel eens kleden zoals ik me van binnen voel, en dat geeft me - gezien wat er te koop is - een paar opties:

Ik zou voor gothic kunnen kiezen (mooi dramatische stijl, heel Morticia Adams) maar een 46-jarige gothic is wel beetje deprimerend...en veel van hen kijken toch al wat gedeprimeerd uit hun ogen...dus gothic valt af, daar lach ik veel te veel voor!
Ik zou kunnen gaan voor de alternatief hippie namast├ę bloemenkind-look..maar die zien er ook niet uit zoals ik me voel...grote wijde kleurige harembroeken, lapjesshirts met de naden binnenstebuiten, deze regenboogmensen toveren altijd een lach op mijn gezicht, maar het is op de een of andere manier te vormeloos voor me.
Er zijn vast echt hele mooie kleren te koop in de design wereld..unieke, dromerige goed passende draperie├źn..maar daar moet ik eerst de loterij voor winnen en dat is nog niet gebeurd (creatie kan zo traag zijn soms...zucht)
Blijft over de naaimachine die ik trouwens echt heb..ergens in dit huis, maar ik weet eerlijk gezegd niet eens waar. Ik heb em verstopt...en geloof me, das maar goed ook..elke keer als ik het ding gebruik, lopen we het gevaar dat het door een ruit zal worden gesmeten..kan het ding niet uitstaat, geen geduld voor...dus geen optie.


Dus, wat moet ik nou als vrouw?
Naar youtube gaan en mijn t-shirts creatief verknippen?
Naar tweedehandswinkels gaan en gekke combinaties kopen?
Of mezelf maar weer vertellen dat identiteit niet in je kleren zit?
Ik zucht..trek mijn spijkerbroek aan, mijn h&m shirt en doe maar net of het me niet kan schelen.

Love ya!
Inge

2 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe he! Identiteit zit niet in kleren, maar ja, het spreekwoord luid dan wel weer: "Kleren maken de man".
  Het is een zoektocht hoor! Ik houd ook niet van al die eenheidsworsten in de winkel. Gothic vind ik prachtig, maar zo durf ik alleen maar naar Castlefest. Bloemenkind kleren vind ik prachtig bij anderen staan. Maar op mijn lijf ziet het eruit alsof ik net zo goed een vuilniszak had kunnen dragen.
  Ik ben wel aardig met een naaimachine, maar sinds ik kinderen heb maak ik alleen nog voor hun kleren. Veel sneller klaar dan die van mij en naar hun kleren kan ik de hele dag kijken.

  Ik heb een klein tipje; zoek kleding uit waar je blij van wordt! Koop die mooie lange zwierige hippierok! Doe er een leuk H&M jasje op! En kijk; geen vormeloos geheel, maar Inge Astrid! Of zo'n mooie lange tuniek met een aards of juist hippie printje, op een legging of maillot (als ie lang genoeg is). Misschien niet wereldschokkend anders, maar wellicht voelt het wel anders...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips...ik ben mijn interesse eigenlijk kwijtgeraakt de laatste jaren...en ik geloof dat die weer een klein beetje terugkomt.. een spijkerbroek en een t-shirt gaat tenslotte ook vervelen...dank voor je reactie!!!! :-))

  BeantwoordenVerwijderen