woensdag 27 juli 2011

Nieuwsbrief (only in Dutch, sorry bout that)

Hallo lieve allemaal,

De nieuwe nieuwsbrief, met een geheel nieuwe opzet en natuurlijk informatie over lopende zaken.

Voor wie het nog niet weet, ik ben zwanger...nee, niet schrikken, ik ben niet zwanger van een echt kind, maar ben eindelijk begonnen met het schrijven van een boek over het opvoeden van gevoelige kinderen. In de nieuwsbrief vast een idee waar het boek over zal gaan.
Informatie over de workshop met Krijn Koetsveld, die gaat plaatsvinden op een SUPER-locatie!! In Drenthe, zeer goed bereikbaar, mét jacuzzi!
De werkgroep voor ouders van gevoelige kinderen gaat na de zomer beginnen in Beijum, Groningen , geef het door!
En tot besluit een prachtige afbeelding van de Nederlandse kunstenaar Janosh, die je zal helpen in je proces van zelfreiniging!

http://www.cobos.nl/gfx/foto_krijn.jpg Op 11-11-11 komt Krijn Koetsveld naar Eesergroen om daar weer één van zijn zeer inspirerende workshops te geven. De website van de locatie is : http://www.ruimte-rust.nl/
Een waanzinnig mooie plek, met een jacuzzi op het terras, vrij uitzicht over het land...en een eigen strandje en meertje..
Kijk op mijn website als je wilt weten waar de workshop over gaat - http://kosmosnu.moonfruit.com/ - en mail me of bel me als je meer wilt weten.
Omdat de energie zo veranderlijk en snel is, is de workshop daar natuurlijk aan onderhevig. Wat zeker is, is dat we ons zullen verbinden met alle workshops die tegelijk plaatsvinden over de hele wereld, en zullen we op die manier aansluiten bij het worldwideweb van licht en liefde!
De workshop kost is van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag, kost 211 euro - inclusief biologisch eten drinken en ander lekkers. (Er zijn nog een paar éénpersoonskamers beschikbaar waar je een toeslag van 11 euro voor betaalt)


Na de zomervakantie start in Beijum een werkgroep voor ouders van (jonge) kinderen die meer willen weten over het opvoeden van hun gevoelige kinderen. Lees meer op http://kosmosnu.moonfruit.com/#/cursus-gevoelige-kinderen/4551083343
Ken je mensen in de omgeving van Groningen die hier aan mee willen doen? Geef het vooral door!
We starten met 6 bijeenkomsten voor 55 euro, in Beijum, inclusief koffie en thee.http://djsandi.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/children-drawing.jpgHET boek.
Eindelijk ben ik begonnen aan het grote project, het schrijven van een boek over gevoelige kinderen en hun gebruiksaanwijzing.
Er zijn nu zoveel kinderen die gevoelig zijn, kijk maar es naar alle stempeltjes, afkortingen en labeltjes die de maatschappij erop plakt om te proberen er iets van orde in aan te brengen. Helaas geven ze bij die stempels veel te weinig praktische opvoedkundige tips. In het boek zal ik proberen aan de hand van praktijkvoorbeelden te laten zien hoe eenvoudig je vaak situaties kunt veranderen doordat je er als opvoeder anders naar kijkt en er voor kiest er anders mee om te gaan.
Hier een voorbeeld van wat er te lezen zal zijn;

" Mees is 4 en behoorlijk slim voor zijn leeftijd. Hij observeert volwassenen zeer nauwkeurig en met grote ernst. De woorden die hij hoort neemt hij direct over en door ze direct te gebruiken als het ware te proeven; hoe smaakt zo'n woord, kun je er op kauwen, kun je er mee rijmen? En als ik het gebruik, hoe komt het dan terug? Met een lach of een reprimande?
Hij kaatst bijna letterlijk met woorden, en minder opvallend is dat hij dat ook doet met handelingen en ervaringen.
Mees praat tijdens het spelen met autootjes honderduit over tijgers en leeuwen, die zijn geweldig en wonen in een safaripark. Das mooi, das duidelijk en de feiten geven duidelijk grip op de situatie. Een safaripark is namelijk daar en niet hier.
Wat hier wel is zijn vliegen. Als een vlieg in de buurt van Mees komt, reageert hij schichtig. '' Ben je bang voor vliegen? ', vraag ik hem. Mees knikt voorzichtig.
Ik vermoed dat zijn voorzichtigheid zal zijn omdat hem wellicht verteld is, ''joh, die doen niks, doe niet zo gek'' Misschien is er zelfs om gelachen, of in het ergste geval is hem gezegd; ''stel je niet zo aan'' Bovendien heeft hij misschien wel gezien dat mensen vliegen doodslaan, waarom doen ze dat als een vlieg niet eng is?
Maar, aanstellen of niet, hij is bang voor de vlieg en ik vraag; '' Wat dóet een vlieg dan?''. Mees denkt diep na en doet het geluid van de vlieg na en maakt wilde bewegingen met zijn hand. Ik vraag hem, terwijl ik met mijn hand wapper, ver weg en dan weer vlak bij zijn gezicht '' ze vliegen zo raar hè, dan weer hier, dan weer daar'' en Mees lacht breeduit, 'ja, dat is precies wat hij bedoeld! En hij zegt; ''het lijkt wel een raceauto'', waarmee de vlieg zelfs een plek binnen het spel met de autootjes krijgt en de vlieg ineens minder eng is.
Het onberekenbare vliegpatroon van de vlieg is vervelend voor hem, omdat het niet te voorspellen is. Het is onlogisch, kan Mees het geen plaats geven en dat is eng.
Zodra je er woorden aan geeft, en er als het ware mee speelt (zoals Mees van nature al doet met woorden) dan krijgt hij er een beetje grip op.
Je kunt zijn angst nog verder laten afnemen, als je met hem gaat onderzoeken wat een vlieg nou eigenlijk is. Hoe meer Mees weet, hoe zekerder hij zich zal voelen. ''

Mocht het idee van dit boek je aanspreken en heb je vragen, misschien voorbeelden? Mail me dan, hoe meer hoe leuker!
ingeastrid@hotmail.com of inge@kosmos.nu

http://www.veggieartgirl.com/sign_full/one_love.jpg Mijn nieuwe website is in de lucht! Speciaal voor mensen die wel hulp willen, maar daarvoor niet de deur uit willen of kunnen. In het engels, omdat deze hulp tegenwoordig met het internet natuurlijk wereldwijd te geven is!  http://onlinehelp.moonfruit.com/#


Tot slot in deze nieuwsbrief een kadootje van Janosh. Print deze prachtige afbeelding en staar er eindeloos naar als meditatie. Veel plezier!
De tekst is door mijzelf vrij vertaald.
Voor we onsZelf kunnen helen, moeten we onsZelf in de ogen kunnen kijken. De energie van Purificatie (reiniging/zuivering) zal je helpen jeZelf te vergeven voor keuzes die je in het verleden maakte en destijds niet volledig begreep. Als je eenmaal vrij bent van spijt en zelfbeklag, dan kun je jeZelf helen en daarna heel je automatisch iedereen om je heen met de kracht van onvoorwaardelijke liefde. De spanning in de wereld groeit. Lees een krant, kijk naar het journaal, en als je dan goed kijkt zie je een wereld in transitie. De afstand tussen licht en donker is snel aan het groeien. Maar willen we niet allemaal omringd worden met licht en liefde?

Terwijl de aarde zichZelf reinigt met water, wind en regen, moeten we onszelf ook reinigen om onsZelf voor te bereiden op onze transitie. Terwijl de aarde zichzelf pijnigt, moeten we ons realiseren dat ook wij pijn tegenkomen als we dit proces van reiniging aangaan. Zuiver jeZelf van oude gewoonten, scenario's die we keer op keer onbewust intern herhalen.

Een zeer krachtig hulpmiddel daarbij kan heilige geometrie zijn. De wetenschap heeft aangetoond dat onze lichamen geometrisch ontworpen systemen zijn. Ons onderbewustzijn herkent heilige geometrie die sinds mensenheugenis gebruikt wordt. Ons bewustzijn zal het misschien niet begrijpen en het misschien zelfs vreemd vinden, maar heilige geometrie heeft een zeer krachtig effect op onze geest en ook op ons lichaam.
Deze code, genaamd '' Purification'' is gepubliceerd met als enige doel, mensen helpen bij deze reiniging/zuivering.

www.share-purification.com
Er zit geen copyright op, dus kopieer naar hartelust!
Forward het naar zoveel mogelijk mensen (je krijgt er geen extra punten voor, geen extra wensen vervuld) Geen bedrijf of organisatie maakt hier winst op, de winst is voor het individu dat hier naar kijkt heeft baat bij deze heilige geometrie!
(vrij vertaald)

                                                                                                        
 http://www.theiamfamilyoflight.com/images/purification-mandala.jpg
 Purification Mandala by Janosh

                                                                                                                                                        

Voor alle vragen, opmerkingen of gewoon voor de gezelligheid mail me! Bel me of kom langs voor thee of koffie!
Veel liefs en tot ziens,
Inge

Inge van der Vaart Smit
www.kosmos.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten