dinsdag 7 februari 2012

Ruimte of leegte? (Nederlands)

Vroeger, sleepten we ons verleden altijd met ons mee...leuke herinneringen, slechte, sommige maakten het leven mooier (soms zelfs verlichtend) en sommige traumatiseerden.
Maar dit lijkt de laatste maanden toch echt daadwerkelijk veranderd. Een heleboel ouwe zooi hebben we weggedaan, eruit gedonderd..en nu hebben we ruimte...en een heleboel van ons hebben werkelijk geen idee wat met deze ruimte te doen.
We weten allemaal dat ruimten de neiging hebben zich te vullen, hoe groot je huis ook is, het raakt vol, en ook de wet van de communicerende vaten ondersteunen die theorie.
Vraag is dus, wat doen we met die ruimte?

Als die nieuwe ruimte wordt begrepen en je raakt er opgewonden van, je ziet het als vrijheid, zou je het heartspace kunnen noemen (ruimte in je hart), en er is niets mooier dan deze te vullen met liefde..liefdevolle gedachten, liefdevolle acties, liefdevolle mensen..liefde!
Maar wat gebeurd er als je de nieuwe ruimte niet begrijpt? Het zou dan kunnen worden ervaren als leegte, en dan raak je gespannen, soms zelfs bang. In dat geval is het moeilijk om bewust te zijn of te blijven en de ruimte raakt gevuld met die spanning en angst.

Dat lijkt bij veel mensen het geval te zijn..mensen halen naar elkaar uit, oordelen over anderen, beschuldigen elkaar, niet integer, bezitterig, proberen te domineren.
Niet alleen doen we dat anderen aan, maar vaak ook onszelf, met als gevolg : onzekerheid, oordelend over onszelf, het niet weten..gespannen zijn.

Nou...welke kies jij? Ruimte, of leegte?

Ik wens je veel plezier!


Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten