zondag 12 augustus 2012

Genoeg is Genoeg (Nederlands)

De afgelopen week waren er 47 sunflares, allemaal C-klasse, op 3 M-flares na (kleintjes).
Ze zijn regelmatig als een hartslag, met een kleine piek hier en daar om ons in beweging te houden.
En in beweging zijn we..mijn hemel wat een zuivering is er gaande.

Er lijkt bijna geen tijd te zijn om eens diep adem te halen en dat lijkt precies wat we nodig hebben om onze gewoonten en geloofssystemen los te laten die we anders rationaliseren, ontdekken en onderdrukken.
Is het je opgevallen hoe direct mensen momenteel zijn? Hoe ze weinig remmingen lijken te hebben? Een hoop ge-flap-uit ...en dat is niet niet zo makkelijk verteerbaar!
We lijken heel openhartig, uitgesproken en regelrecht agressief. Misschien is het niet zozeer onze ware aard, maar wel onze verstopte aard die boven komt!
Kennelijk hebben we besloten dat genoeg genoeg is.

Best schokkend om te zien hoeveel fa├žades er wegvallen. En hoe interessant gaat dat worden met de verkiezingen in aantocht? Worden de politici ook openhartige flapuits? Vallen hun fa├žades ook weg?
Genoeg is genoeg?

Er is ook een verrassend grote groep mensen aan het vasten. Sapvasten, cleansings, veranderende eetgewoonten, de meest basic manier van zuivering.
Het ziet er naar uit dat we echt zuiverheid willen, echt eten. Voedsel dat ons voedt en niet alleen maar vult. Niet alleen maar tijdelijke bevrediging, maar echt voedsel dat ons op alle niveaus vult.
Dat is wel fantastisch nietwaar? Meer en meer beseffen we hoeveel troep we eten, hoeveel additieven en gif we dagelijks binnenkrijgen.
Doe maar eens een test, neem deze lijst maar eens mee naar de winkel en zie hoeveel voedsel stijf staat van de MSG's:
E620 L-glutaminezuur
E621 Monosodiumglutamaat
E622 Kaliumglutamaat
E623 Calciumglutamaat
E624 Ammoniumglutamaat
E625 Magnesiumglutamaat
E626 Guanylzuur
E627 Natriumguanylaat
E628 Kaliumguanylaat
E629 Calciumguanylaat
E630 Inosinezuur
E631 Natriuminosinaat
E632 Kaliuminosinaat
E633 Calciuminosinaat
E634 Calcium 5'-ribonucleotide
E635 Natrium-5'-ribonucleotide
E636 Maltol
E637 Ethylmaltol

Dit is allemaal monosodium glutamaat, smaakversterkers. Ik vond het schokkend hoe weinig voedsel er overblijft in de supermarkt als je deze wilt vermijden.
Deze eten we ons hele leven al...trainen ons lichaam om dik te zijn en altijd trek te hebben.
En...kennelijk hebben we nu besloten dat genoeg genoeg is.

Persoonlijk ben ik het zat om mezelf vol te proppen met dingen die me niet voeden...al vind ik het ook moeilijk om sommige gewoonten af te leren. Aan de andere kant denk ik dat ons lichaam alles aankan als het maar met mate is. Mind over matter.
Iets anders waar ik meer dan genoeg van heb ik oordelen. Het is mijn eerste prioriteit om alert op te zijn bij mezelf. het is niet makkelijk, maar hoe moeilijker het is, hoe belangrijker het meestal is. Het is makkelijk om liefde uit te dragen als het makkelijk is, maar hoe groter de opgave is, hoe groter het belang ervan.

Echte liefde is grenzeloos, is onvoorwaardelijk, echt on-voorwaardelijk. En dat is het allermeest van belang als het om jezelf gaat.
Doe je dat? Echt onvoorwaardelijk van jezelf houden?

Inge 


2 opmerkingen:

  1. onvoorwaardelijk van je zelf houden is heel zijn. Velen hebben nog iets nodig maar vullen het iets dat deze heelheid in gedachten heel maakt. Maar de werkelijke heelheid vinden we als we van ons zelf houden en dit uit stralen. Dan is er ook geen gemis, en zoeken we geen bevrediging meer. Daardoor laten we alles zijn zoals het is (ieder zijn/haar eigen weg te gaan, toch). Het is immers zo; pas als we werkelijk van ons zelf houden kunnen we ook van een ander houden. Anders is het enkel het opvullen van een gemis. Een gemis omdat je dat deel van de heelheid nog niet in je zelf hebt gevonden.

    Door te zuiveren komt onze ware verbinding weer tot stand, worden we weer helder en komen we te weten wat onze werkelijke (ware) intenties zijn.

    BeantwoordenVerwijderen