woensdag 6 juni 2012

Venus en de zon, een liefdesaffaire..of..(Nederlands)

Dus, Venus is nu op reis..voor de zonneschijf langs in al haar glorie...zo dichtbij de krachtige zon.
Wat is de boodschap daarin?
Venus is natuurlijk de godin van schoonheid en liefde, het vrouwelijke principe. De zon staat voor leiderschap, creativiteit en de mannelijke levenskracht.
Ik krijg ineens een beeld voor ogen van een enorme hunk van een vent..en een foxy lady die langs paradeert.
Hoe kan hij nou niet valen voor de charmes van deze lieftallige jongedame die hem flirtend passeert...zo dichtbij dat hij haar bijna kan aanraken...sterker nog..dat haar haar aanraakt met zijn warmte.
Liefde.
Das een mooi beeld.

Maar de werkelijkheid klopt aan mijn deur op een heel andere manier, en ik hoor dat meer mensen een behoorlijk uitdagende tijd meemaken.
De energie is niet kinderachtig momenteel.
Op de 3e juni liet de zon een M3-klasse flare vliegen en het was een enorm felle. Op Spaceweather zeiden ze dat de flare een tsunami-achtig effect had op de zon. Niets middelmatigs aan hoor!
Woepla! Het knalde eruit..en we voelen nu dat effect erg duidelijk. 
Rare onverwachte zaken dienen zich aan..geld loopt als water weg door onze vingers, zekerheden lossen op, vastigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Er wordt vast en zeker veel ruzie gemaakt, gekat en gezeur, eindeloze zinloze discussies.
Mensen gaan uit elkaar, het einde van vriendschappen en liefdesrelaties, baanverlies, problemen met de huurbaas et cetera.
Best moeilijk om dan te focussen op de goede dingen in het leven nietwaar?

Hoe moeilijk het ook lijkt, het is nu belangrijker dan ooit om je focus daarop te hebben, de veranderingen te verwelkomen, zo soepel mogelijk te aanvaarden.
Om dat te laten lukken, is het nodig om je verzet op te geven..ik weet het, ook niet makkelijk.
Heb je de Harry Potter films gezien? Ik geloof dat het in het 2e deel was, waar Harry, Ron en Hermelien terecht komen in een plant die Duivelsstrik heet...natuurlijk weet Hermelien, dat je, om er heelhuids uit te komen de strijd ertegen moet opgeven, helemaal moet ontspannen.
Zij doet dat en is meteen vrij. Harry vertrouwt haar volledig, doet wat ze zegt en is ook bevrijd...Ron raakt helaas in paniek en kan alleen maar ontsnappen omdat Hermelien nog een spreuk weet.
Wat wij moeten leren is Hermelien zijn..wéten en loslaten.
Als je dat niet kunt, wees dan in iedergeval Harry en vertrouw..vertrouw volledig en laat los.
Laten we vooral niet Ron zijn oke?


Raak ook vooral niet in paniek, laten we es zien of we die focus niet terug kunnen vinden..ons wéten.
Voor sommigen betekent dat misschien 'positief denken'..maar dat voldoet voor mij niet. Positief denken is iets dat je doet als de situatie kennelijk negatief is, en dat je positief moet denken om dat tegen te gaan. Dan focus je dus eigenlijk op het negatieve. (en dat waar je aandacht aan geeft..groeit)
Wat ik nodig heb is wéten dat alles goed is. Weten, niet accepteren ...want accepteren is ook willen dat het anders zou zijn.
Dat maakt mij dus denk ik Harry, want om te weten luister ik naar mensen wiens oordeel ik volkomen vertrouw, en zij zijn dus eigenlijk mijn Hermelien.
Deze mensen zijn bijvoorbeeld Dee Wallace, Jim Self en Suzy Miller.. en Hermelien.
Dus..zelfs nu het regent, ga ik maar wandelen en luisteren naar wat zij nu te vertellen hebben.
Deze leraren - lichtjes in het duister - hebben allemaal hun eigen radioprogramma op The Awakeningzone, behalve Hermelien natuurlijk , maar ik ben er zeker van, als ze al een show zou hebben gehad, ze ons allemaal zou zeggen: ''Laat los...vertrouw en laat los''

Inge


2 opmerkingen:

  1. Lieve Inge, dank je voor dit mooie epistel, waarin ik mezelf kan herkennen. Weet dat alles in orde is en vertrouwen hebben, ja dat is het proces waar we in zitten en in groeien. Er is geen goed en er is geen kwaad. Al dat zwart/witte denken maakt het zo gecompliceerd dat men ongelukkig wordt. Vanuit acceptatie handelen is beter, tenminste dat geloof ik en dat voelt goed voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Anoniem, dank voor het lezen en wat fijn dat je je erin kunt herkennen. Zwart wit denken is een saaie boel..evenals grijs..veel leuke is als alle kleuren meedoen!!
    :-))

    BeantwoordenVerwijderen