donderdag 22 november 2012

Nieuwe Sokken (Nederlands)

Mijn 14 jarige zoon groeit heel snel.
Nog maar kort geleden hadden we dezelfde maat schoenen en nu is hij echt bigfoot aan het worden, net als zijn vader. Grotere voeten betekent grotere schoenen, je kunt niet rondlopen in schoenen die te klein zijn. Dat doet pijn.
Gek genoeg vervangen we zijn sokken niet net zo vaak. Sokken kun je uit rekken...dus hij draagt ze veel te lang....rekkend tot de rek eruit is.

Dat is precies wat er met ons allemaal aan het gebeuren is...we groeien.
Ons voelend vermogen neemt toe, we lijken meer en meer te voelen. Niet alleen onze eigen gevoelens, maar ook de gevoelens van anderen. Als het je nog niet was opgevallen, neem maar eens de bus en check hoe je je voelt voor je instapt...en check nog eens je gevoel als je uitstapt.
Je hebt dan ongetwijfeld emoties van anderen meegenomen, gedachten..en dat is niet altijd een fijne ervaring.
Wat betekent dit nu voor ons?

Nou, probeer je heel bewust te zijn dat dit speelt. En dat je niet alleen de gevoelens van anderen oppikt, maar anderen ook die van jou!
Als je in die bus zit, en je bent geïrriteerd of maakt je zorgen, anderen pikken die irritatie en zorgen dan dus ook op. Het is dus belangrijk dat je deze bij je houdt....intentie is heel belangrijk. Je kunt je bijvoorbeeld in een grote luchtbel voorstellen...en maak er een mooie van :-)
Het betekent ook dat je de mogelijkheid hebt om je licht te verspreiden, je liefdevolle gedachten. Een manier om dat te doen is harten verbinden. Ik doe dat al jaren, het is een geheim pleziertje.
Denk aan een rood koord dat uit je hart komt en verbind dat met het hart van een ander....dan verbind je dat hart weer met het volgende enzovoorts.
Je zult merken dat het werkt...de sfeer wordt er zachter van.

Iets anders waar we goed op moeten letten is onze kinderen. Zij pikken de emoties ban anderen nog sneller op en ze hebben minder filters dan wij hebben. Het is heel belangrijk om ze dat uit te leggen, dat niet alles dat ze voelen van hen is.
Het is niet nodig om daar uitvoerig over te praten, zij weten het wel, voor hen is dit heel natuurlijk. Geef er gewoon woorden aan...erken wat ze voelen.


Er is natuurlijk ook een schaduwkant aan dit alles. (er is geen licht zonder duisternis en geen duisternis zonder licht) 
Wat er gebeurd is heel moeilijk voor sommigen, ze zijn bang, en als mensen bang zijn dan slaan ze om zich heen. Ook hun gevoelens zijn niet meer zo begrensd...ze lekken als het ware weg...en dan doen ze wat er in ze opkomt, zonder nadenken, zonder remmingen, zonder zich in te houden.
Dat maakt het dus nóg belangrijker dat jij je verantwoordelijkheid wel neemt en je licht zo fel mogelijk laat schijnen. Hoe feller jij straalt, hoe meer de duisternis moet wijken.
Wees de liefde, wéés het licht!

De afgelopen dagen zijn er een heleboel medium krachtige zonnevlammen geweest, die onze emoties nog intenser maken, alles nóg meer vergroten.
En het is nog niet voorbij...er is een grote zonnevlek en het ziet ernaar uit dat deze ook de komende week flink actief zal zijn.
Wees je daar dus nóg bewuster van!

De groei van ons bewustzijn is als de groei van voeten...soms heb je gewoon nieuwe schoenen nodig..de verpakking aanpassen, nieuwe parameters. dan doet het minder pijn.
En...vergeet niet om ook af en toe nieuwe sokken te kopen...de rek daarvan is ook maar beperkt..zorg dat je zacht bent voor jezelf, lekker warm en comfortabel. Dat verdien je!

Inge

2 opmerkingen:

  1. lieve Inge, mooi blog, zacht zijn voor jezelf klinkt als muziek in de oren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sja...en wat vergeten we dat toch makkelijk he? Lief zijn voor anderen is oh zo vanzelfsprekend, maar voor jezelf heb je af en toe een duwtje nodig? Geniet ervan! xx

    BeantwoordenVerwijderen