maandag 19 november 2012

Afgelopen en Komende Weken (Nederlands)

Het heeft ruim een maand geduurd sinds ik hier iets heb geschreven. Niet omdat er niets gebeurde, maar alles gebeurde zo snel dat tegen de tijd ik iets zou hebben geschreven het al oud nieuws was.
De dingen lijken zomaar te veranderen voor onze ogen, en zodra ze veranderd zijn, lagen ze al achter ons..bijna vergeten.
Voor velen was het een feestje dat weken duurde, de ene prachtige verandering na de andere, voor anderen was het hard werken om het tempo bij te benen, en anderen hielden dat tempo soms echt niet bij.

Het resultaat was werkelijke veranderingen in ons leven; relaties, leefsituaties veranderden. Werk, ideeën, creatie..en ziek zijn.
Alles leek weer een kakafonie, een chaos...verkiezingen werden gewonnen (en verloren) ..het leven is zo anders dan een aantal  maanden geleden in vele opzichten!

Laten we het even over het fysieke hebben, zodat je weet dat je daar - wederom - niet alleen in staat.
We zijn zo veranderd, hebben zoveel verleden achter ons gelaten...pijnlijke, frustrerende, het soort dat er voor zorgt dat je maar niet vooruit komt, correct?
Maar er zijn ook delen die niet helemaal loskwamen en die vast kwamen te zitten in ons lichaam. Het resultaat was bobbels en knobbels, abscessen en pukkels. Het wil doorbreken..maar het kan zijn weg naar buiten niet vinden.
Ook in mijn persoonlijke omgeving waren een aantal mensen die rondliepen met angst voor kanker door die gezwellen, maar het bleken steeds slechts bobbels en knobbels.

Een andere kwaal die zich overal laat zien is keelontsteking en bronchitis. Ik zelf heb er nu voor de derde keer last van in een paar weken, he blijft maar terug komen. Keel, keelchackra...heeft te maken met je spraak..zeggen wat nodig is, je waarheid spreken. Niet verstoppen achter zwijgzaamheid en/of denk na voor je spreekt?


Het ziet er naar uit dat we weer een cyclus hebben voltooid (binnen de grote cyclus die ons naar 21-12 leidt) van opruimen, en werkelijke diepgaande verandering.
Op dertien november hadden we de nieuwe maan, een zonsverduistering en na een lange tijd van relatieve rust, waren de solarflares (zonnevlammen) ook intens die dag. (op die dag waren het er elf, met een paar grote M-klasse flares, bijna x-flares) En sinds die dag een gestage stroom van flares, medium in sterkte...het tij is weer aan het opbouwen. En dat is ook zo volgens Spaceweather.
Mijn hart lijkt met een ongewone intensiteit te kloppen de afgelopen dagen, ik voel dat we weer een hele nieuwe cyclus van diepe verandering tegemoet gaan.
En omdat we heel veel verleden al hebben 'geshift', hebben veranderd zal de nieuwe golf van verandering vooral het NU aanraken.
We krijgen de kans aangereikt om te worden wie we werkelijk zijn...om onszelf opnieuw uit te vinden.
Ben je er klaar voor om jezelf te verrassen? Klaar om verrast te worden?

Wie was je toen je klein was? Wat waren je dromen? Je waarden? Je verlangens?
Hoe zag je de wereld, en hoe zag je jezelf in deze wereld?
Wat wil jij?
Ja, het is prachtig om te worden wie je bent..om het eruit te halen..maar natuurlijk gaat dat ook botsingen opleveren. Want als je iets wilt...dan moet je er om vragen...er voor werken, en vechten!


Dus..weer een golf van verandering, weer zal de spanning zich opbouwen en zich ontladen, alles voortgaand naar 21-12, de dag dat de weegschaal zijn evenwicht bereikt.
- het is als een berg oplopen (af en toe een paar stappen terug glijden, struikelen, vallen maar altijd weer opstaan) en 21 december bereiken we de top van de berg.
Aan de andere kant van de top, is de berg gewoon nog steeds de berg, maar nu zullen we naar beneden lopen, het tij is dan met ons...als fietsen met de wind in de rug, óp naar het volgende leerproces! - 
We worden voortgestuwd door allerlei energieën...laat komen wat er komt. Het is allemaal goed. 

De golf die ons nu meevoert zal zeker duren tot eind november voor we het laatste stukje naar de top gaan beklimmen die ons zal leiden naar 21-12.
Hou je me op de hoogte van jouw reis?
Dank je wel.

Inge

ps: Voor de Nederlandse lezers, op 20 en 21 december geeft Krijn Koetsveld een workshop in Drenthe. Heb je zin om dat laatste stukje naar de top van de berg samen te lopen? Dat kan, er is nog plaats!
http://kosmosnu.moonfruit.com/2 opmerkingen:

  1. Ik kijk zo waanzinnig uit naar het "uitzicht" daarboven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oooh ja, ik ook ik ook!! Genieten...en dan 'gewoon' weer verder :-)))

      Verwijderen