donderdag 7 maart 2013

Maart roert zijn Staart (Nederlands)Zo...wat is de energie toch ráár momenteel!
Mistig en melancholisch...dan weer - letterlijk en figuurlijk - een zonnetje tussendoor, om vervolgens weer terug te belanden in een winter waarvan we dachten dat we die nou wel achter de rug hadden!
Er lijkt geen einde te komen aan het herkauwen van ouwe zooi, oude pijn en 'fouten' uit ons verleden.
Loslaten, omhelzen, plaats geven en opnieuw bepalen...


Helaas...om oude pijn te helen, zul je em moeten voelen. Dat gaat hand in hand, maar gelukkig is de pijn die je herleeft ook evenredig aan de vooruitgang die erop volgt.
De afgelopen week, en de komende paar dagen, is dát wat ons gegeven is; een plaats om wederom pijn te transformeren, om los te komen als je vast zit, om diep naar binnen te gaan om te helen. Een tijd van innerlijk, een periode van onder ogen zien, erkennen en (jezelf) vergeven.
Maak gebruik van deze wind in de rug..Nog een paar dagen...en dan breekt er weer een hele nieuwe periode aan, komt er weer een nieuwe golf om je aan over te geven. Rond de 13e zal deze voelbaar zijn. Je komt ineens weer van je plaats, je weet ineens weer hoe je zaken kunt creëren (wat de afgelopen week bijna onmogelijk leek) en dat maakt dat je er ook weer zin in krijgt.
Licht, lucht, adem!

De 20e is het de lente zonnewende..wederom een belangrijk moment. Equinoxen zijn altijd een soort nieuwjaar, een tijd om te vieren dat je een nieuwe start kunt maken, goede voornemens kunt gaan omzetten in daden, dat je vage ideeën concreter worden.
Tussen de 13e en de 28e is een heel goede tijd om te zorgen voor balans. Zorg voor een balans in jezelf en in je leven. Zorg dat je aan voldoende rust en ontspanning toe komt, eet extra gezond.
Waarom dat belangrijk is?
Nou...zo traag en opgesloten en mistig als maart is begonnen...zo stormachtig zal het eindigen!
Er zal een periode aanbreken waarin alles mogelijk is en alles zich in een razend tempo zal aandienen.
Dat is een enorme scheppingskracht, maar als je er niet op voorbereid bent, kan het je ook helemaal omver blazen.
Naar mijn gevoel duurt deze periode ongeveer tot 10 april....daarna komen we in een iets rustiger vaarwater en kun je gaan ordenen wat je allemaal hebt gecreëerd.
Dus...maart roert zijn staart, ik spreek je weer in het rustige vaarwater van april!
Ik wens je veel balans en vooral veel plezier!!
Liefs
Inge

ps: mooie boodschap van Lee Harris:
http://www.youtube.com/watch?v=6Obx4y4Q2J8&feature=youtu.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten