vrijdag 21 juni 2013

(ultra) Violette Vlam (Nederlands)

Afgelopen nacht - om 3.16 UT - was er een M-klasse solarflare (een M 2.9 om precies te zijn) en hoewel dat een stevige is, is het niet spectaculair. Toch werd ik aangetrokken om er een blog over te schrijven.

Het moet ook jou zijn opgevallen dat we in wonderlijke tijden leven. Meer en meer komt naar de oppervlakte ...en het is niet allemaal mooi.
Turkije en Brazilië reflecteren wat we allemaal voelen...we kunnen ons allemaal verplaatsen in de demonstranten, de frustraties en het gevoel van genoeg!
Zat van de manier waarop we dingen hebben gedaan, zat van de hebberigheid en het geweld, zat van de politiek en het egocentrische misbruik van macht, we willen geen onderdrukking en slavernij aan de systemen meer!
We zijn er klaar voor om in een wereld te leven die open is, eerlijk, rechtvaardig.
We willen eerlijkhied, helderheid en een hele grote grote groep (jonge) mensen lijke klaar om die veranwoordelijkheid te dragen. Om te leven in een wereld waar mensen voor elkaar zorgen, om elkaar geven, om de natuur, de wereld. Alles en iedereen!
Is dat niet prachtig?

Voordat die nieuwe wereld kan funcioneren, moet de oude veranderen. Veranderen in alle vormen.
En om de vormen te helpen veranderen, moeten vulkanen (van emoties) uitbarsten, het moet wringen, het moet kreunen en steunen, uit elkaar vallen..zodat het de vorm kan krijgen die we echt willen en nodig hebben.
Sommigen pakken daar wapens voor, sommigen gooien met stenen, sommigen staan stil - zoals die prachtige figuur op het Taksim plein -gewoon stil...
Sommigen organiseren een demonstratie, sommigen zetten hun handtekening, anderen huilen, schrijven...

Mensen hebben zich vaal zo machteloos gevoled, hoe vaak heb je niet iemand horen zeggen; '' Wat kan ik daar nou aan vernaderen, ik ben maar alleen één mens..'' en hoe vaak heb je niet de zin gehoord; ''Wees de verandering die je wilt zien in de wereld''
Die twee uitspraken laten de beweging zien van een tijd van machteloosheid naar een tijd van kracht, onze ware kracht.

Dus...terug naar de flare van de afgelopen nacht, die volgens de mensen van spaceweather extreem ultraviolet was.
Nou, de meesten van jullie zullen wel van de violette vlam gehoord hebben? Deze krachtige transformatie energie is vaak genoemd door vele mensen die door de eeuwen heen met spiritualiteit bezig waren.
(zie link onder blog voor meer informatie)
En ander opmerkelijk feit, ook genoemd op spaceweather.com, is dat er een groot coronaal gat (coronal hole) in de atmosfeer van de zon is waargenomen, waaruit zonnewind waait.
Dit is voor sommigen misschien gewoon wetenschappelijke data, maar een stem in mijn hart vertelt me dat daar iets meer bij komt kijken.

De maan is het vrouwelijke aspect, de zon is het mannelijke aspect...en dat mannelijke aspect heeft zijn hart open gezet (het coronale gat) en blaast zijn transformerende, helende en krachtgevende licht naar ons, en die wind zal ons bereiken op de 22ste en 23ste juni.
Dit gebeurd dus rond de langste dag van het jaar, de summer solstice.
De maan, het vrouwelijke zal vol zijn op de 22ste en 23ste juni, en het is een speciale maan, een supermaan.
Voor mij betekent dit dat het vrouwelijke aspect enorm ontvankelijk is om de transformerende energie te ontvangen dit weekend.
Mijn advies, maar er gebruik van, voel het, ga diep naar binnen, heel jezelf, heel de wereld.
Wees die verandering die je wilt zien in de wereld.

Heb een heerlijk weekend,
veel liefs,
Inge

http://thevioletflame.tripod.com/


5 opmerkingen:

  1. Misschien niet spectaculair, maar daarom niet minder heftig :-).

    Fijne blog post.

    Vlammende groet, Kees van Amersvoort

    BeantwoordenVerwijderen